maandag 30 juni 2008

Ruined iPhone dream ?

Op vrijdag 4 april hier bij ons ook ?

Mobistar gaat lancering iPhone aankondigen

Hippe smartphone zeer binnenkort te koop

De lancering van de Belgische iPhone is dichterbij dan eerst gedacht. Mobistar laat weten dat het volgende week vrijdag (4 juli) meer informatie vrijgeeft over de lancering van de smartphone in België. Over een prijs of een eventueel abonnement zegt het bedrijf nog niets.

De exacte lanceerdatum blijft een onderwerp van speculatie. Aanvankelijk schreven de Belgische en Amerikaanse Apple-site dat het toestel op 11 juli in België verschijnt. Later werd die vermelding geschrapt. Bij Mobistar bleef het commentaar beperkt tot "later in het jaar". Een andere mogelijke datum die circuleert is 17 juli, de lanceerdatum voor de Franse markt.

ZDNet heeft de afgelopen weken bij enkele Mobistar-verkooppunten gepolst naar de beschikbaarheid van het toestel. De reacties lopen uiteen. In één specifiek geval zegt een verkoper dat de telefoon binnen een maand te koop zal zijn. Andere winkels nemen iets meer marge en houden het op "deze zomer."

Bron: ZDNet
Pieterjan Van Leemputten
25 juni 2008

donderdag 19 juni 2008

Visa test kaart met scherm en toetsenbord

Online gebruiker moet eenmalige code verifiëren

Visa gebruikt technologie van Emue om een kredietkaart met toetsenbord en display te testen. Foto met dank aan Emue.

Visa gebruikt technologie van Emue om een kredietkaart met toetsenbord en display te testen. Foto met dank aan Emue.Visa wil met een nieuwe kredietkaart shoppen op het internet of bestellen via de telefoon veiliger maken. Op de achterkant zit een kleine display en een numeriek toetsenbord verwerkt. Daarop moet de gebruiker zijn eigen code ingeven, wat op zijn beurt een nieuwe, eenmalige code genereert om de transactie te verifiëren.

De betaalkaart moet fraude voorkomen bij transacties waar de kaart niet fysiek wordt gebruikt, zoals op het internet. De voorzijde blijft eruitzien als een gewone kredietkaart en ook de dikte wijzigt niet. Hierdoor zijn er geen nieuwe lezers nodig in winkels of bankautomaten.

Het kredietkaartbedrijf gaat het nieuwe model testen in Groot-Brittannië. De technologie achter het scherm en het cijfertoetsenbord komt van Emue, een bedrijf dat zich specialiseert in dit type kaarten (zie foto). Om het scherm en de invoer te laten werken zit er ook een minuscule batterij in. Deze gaat volgens Visa drie jaar mee.

Bron: ZDNet
Pieterjan Van Leemputten
18 juni 2008

woensdag 18 juni 2008

In Italië 3g-iPhone zonder abonnement 499 euro

Iphone VodafoneItalianen kunnen in juli een 3g-iPhone met 8GB opslagcapaciteit voor 499 euro aanschaffen zonder dat ze een abonnement hoeven af te nemen, zo heeft Vodafone Italië bekendgemaakt.

Iphone VodafoneDe 16GB-variant van een losse 3g-iPhone gaat 569 euro kosten. Het betreft in beide gevallen modellen die in combinatie met een prepaidkaart functioneren. Vodafone speelt hiermee in op de marktsituatie In Italië, waar zeer veel mensen prepaid bellen. De nieuwe generatie iPhones kunnen al via internet of in de Vodafone-winkels voorbesteld worden. De telecomaanbieder heeft nog geen details over de abonnementen bekendgemaakt.

Onbekend is nog of ook in andere landen prepaid-modellen zullen verschijnen, maar het feit dat alleen Vodafone Italië prominent adverteert met de mogelijkheid stemt niet hoopvol. Vodafone heeft het recht om het toestel in tien landen uit te brengen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er uitzonderingssituaties ontstaan met betrekking tot de iPhone. Zo kon de 'oude' versie in Frankrijk zonder simlock aangeschaft worden en zijn er, opnieuw, in Italië twee aanbieders waar in andere landen slechts een enkele aanbieder het recht heeft Apples smartphone te leveren.

bron: tweakers.net
Door Olaf van Miltenburg, donderdag 12 juni 2008 21:32

Eee PC 901 gaat 600 dollar kosten

Asus Eee PC 901

Asus heeft de prijzen van Eee PC's met een Intel Atom-cpu bekendgemaakt. De nieuwe generatie blijkt een stuk duurder dan de eerdere Eee PC-modellen en de aangekondigde netbooks van de concurrentie.

In de Verenigde Staten gaat de Eee PC 901 600 dollar kosten en die prijs gaat Asus voor zowel de Linux- als Windows XP-modellen vragen. De Eee PC 1000, met een 10"- in plaats van 8,9"-scherm, zal honderd dollar meer kosten, opnieuw ongeacht het besturingssysteem. De Eee PC 1000H, die in plaats van een ssd een 2,5"-harde schijf van 80GB bevat, houdt daartussen het midden met 650 dollar. Asus heeft de prijzen aan Laptopmag doorgegeven en daarbij aangetekend dat die van de 1000- en 1000H-modellen mogelijk nog aangepast worden.

De prijzen zijn in ieder geval hoger dan aanvankelijk was aangegeven en ze liggen hoogstwaarschijnlijk ook boven die van concurrerende netbooks. De Linux-versie van MSI's Wind, die eveneens van een Atom voorzien is, gaat 400 dollar kosten, terwijl de Windows XP-variant voor 500 dollar in de schappen komt. Ook Acer zal 400 dollar voor zijn Aspire One gaan vragen, terwijl de goedkoopste Dell-netbook in de E-serie naar verluidt 300 dollar zal gaan kosten.

De startprijs van HP's Mini-Note bedraagt 500 dollar, maar als voor een 6-cell-accu en een 7200rpm-schijf wordt gekozen, gaat de prijs van deze netbook boven de 700 dollar uitkomen. Het reviewexemplaar van de Eee PC 901 dat Laptopmag aan een test mocht onderwerpen, had ook een 6-cell 6600mAh-accu aan boord. Met de bijna 5 uur werktijd die dit opleverde, scoorde Asus punten bij de reviewer, al was het stukken minder dan de kleine 8 uur waarmee Asus adverteert. De MSI Wind hield het na een oplaadbeurt overigens 5 uur en 30 minuten vol.

bron: tweakers.net
Door Olaf van Miltenburg, vrijdag 13 juni 2008 18:18, views: 18.833

Nieuwe iPhone voor 1 euro in Duitsland




Het Duitse T-Mobile gaat de tweede generatie gsm van Apple, de iPhone 3G, op de markt brengen voor amper 1 euro. Je moet er dan wel het duurste tweejarig abonnement bijnemen dat 89 euro per maand kost. Dat zegt de topman van T-Mobile Duitsland, Philipp Humm, in Welt am Sonntag.

Marktaandeel vergroten
Met de agressieve strategie wil T-Mobile, de exclusieve verkoper van de iPhone in Duitsland, zoveel mogelijk marktaandeel vergaren. De jongste weken waren er nog berichten dat de verkoop van de iPhone in Duitsland zou tegenvallen in vergelijking met Frankrijk en Groot-Brittannië. Wie een abonnement neemt van 29 euro per maand, zal overigens 169 euro voor zijn toestel moeten betalen.

11 juli
Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, lanceert de nieuwe iPhone op 11 juli. Op hetzelfde moment wordt de mobiele telefoon ook in 21 andere landen op de markt gebracht, waaronder in principe ook in ons land. In België zal Mobistar de iPhone 3G op de markt brengen. De prijs die deze week in de Verenigde Staten werd aangekondigd, 199 dollar (130 euro), geldt niet voor België. Ook de effectieve lanceringsdatum wordt nog niet bekendgemaakt. Mobistar zei eerder deze week niet zeker te zijn dat de officiële datum ook de echte lanceringsdag wordt voor de Belgische markt. (belga/bf)

bron: Het Laatste Nieuws

Firefox 3 : download day


maandag 16 juni 2008

De Standaard nu op mobiele website

Meer gsm’s dan pc’s



De website van de krant De Standaard heeft er een mobiel broertje bij gekregen. De layout en inhoud van de mobiele website is aangepast aan het kleine scherm van mobiele toestellen zoals Blackberry’s en iPhones. Op termijn zou de nieuwe site ook inkomsten moeten opleveren.

Via de hyperlink http://m.standaard.be kom je op een afgeslankte versie van de website van De Standaard terecht. Volgens Jeroen Overstijns, manager DS Online, zijn er verschillende redenen om zo’n aangepaste website te ontwikkelen. “We willen het nieuws nog sneller bij meer mensen krijgen, en op meer plaatsen. En er zijn ondertussen meer gsm’s dan pc’s,” klinkt het. “Daarnaast is De Standaard altijd al de eerste geweest wat evoluties op het internet betreft.”

Tegenwoordig kunnen steeds meer mobiele toestellen het ‘klassieke’ internet probleemloos weergeven, maar volgens Overstijns is toch niet alle content geschikt voor mobiele toestellen, ook niet voor de gesofisticeerde iPhone van Apple. "Niet alle content leest even leuk weg op een klein scherm," klinkt het. De site is nu nog vrij elementair, maar volgens Overstijns zal de content vrij snel worden uitgebreid.

Stijgende advertentie-inkomsten

De mobiele site bevat nu nog geen advertenties, maar dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen. “We verwachten daar op termijn zeker advertentiegeld uit te kunnen puren,” aldus Overstijns. De advertentiemarkt van sites voor mobiele toestellen zou vorig jaar 2,7 miljard dollar zijn en zou doorgroeien naar 19 miljard dollar in 2012. Voor de technische realisatie van de nieuwe site werd beroep gedaan op het Brusselse Mobileweb.

Bron: www.itprofessional.be
Karsten Lemmens
16 juni 2008

Online PDF’s delen met Google Docs

Bewerken nog niet mogelijk


Online PDF's delen met Google DocsOnline PDF's delen met Google DocsOp de hielen van Adobes nieuwe online gemeenschap voor PDF-bestanden is Google Docs vanaf nu in staat om dit tekstformaat online te lezen en te delen.

Vorige week merkten Google Docs-gebruikers dat ze PDF-bestanden naar hun online mappen konden transporteren. Afgelopen vrijdag bevestigde Google dat het inderdaad ondersteuning voor het bekende tekstformaat van Adobe heeft toegevoegd, waardoor deze bestanden kunnen worden bekeken en gedeeld. Het online kopiëren van de PDF-teksten is mogelijk, ze bewerken nog niet.

De nieuwe functie is beschikbaar vlak nadat Adobe een nieuwe versie van PDF-lezer Adobe Reader met Flash-ondersteuning en een online gemeenschap heeft geïntroduceerd. Het grafische bedrijf wil het beheer en gezamenlijke toegang makkelijker maken voor de zakelijke populaire documenten. Wel moeten gebruikers gaan betalen voor Acrobat.com zodra de site zijn bètalogo verliest.

Google Docs-teksten opslaan als PDF-document was al mogelijk, en sinds kort is ook offline ondersteuning toegevoegd aan de tekstdienst met hulp van browserplug-in Google Gears.

bron: ZDNet
Rowald Pruyn
16 juni 2008

Asus Eee PC 901 en 1000 aan de horizon

Grotere batterij levert tot 7,5 uur autonomie


Asus Eee 901 en 1000 aan de horizon
De succesvolle Eee PC-laptop van Asus krijgt meerdere opvolgers, dat was al bekend. De 901 en 1000 hebben grotere schermen en zijn binnenkort beschikbaar in onze contreien. De 901 verschijnt in augustus, de 1000 volgt iets later, aldus Asus-woordvoerder Milan Rado.

Het grote verschilpunt tussen de eerste Eee PC en de twee nieuwelingen is het scherm. De 901 heeft een scherm van 8,9 inch, terwijl de 1000 kan pronken met een grootte van 10 inch diagonaal. Ondanks de verschillende maten tonen beide schermen 1.024 x 600 pixels.

De nieuwe Eee-UMPC's bevatten Intels nieuwe Atom-processor, wat betere prestaties moet leveren. Ook krijgen de twee notebooks een grotere 6.600 mAh-batterij mee. Deze garandeert volgens Rado een autonomie van 7,5 uur. Bovendien is er voor het eerst een Bluetooth-module present.

De Eee 901 bevat een 20 GB solid state disk voor de Linux-versie en een 12 GB-versie op de laptop met Windows. De kleinere harde schijf compenseert hier wellicht de hogere licentiekosten van het Windows-besturingssysteem.

De Eee 1000 heeft een harde schijf met bewegende delen. Raar genoeg krijgt de Windows-uitvoering nu meer opslagruimte: tachtig gigabyte, tegen veertig voor de Linux-uitvoering.

De prijs van de Eee 1000 is nog niet bekend; de 901 volgt de Eee 900 op en zal bijgevolg ongeveer dezelfde prijs dragen.

bron: ZDNet
Jamie Biesemans
16 juni 2008

Gphone rumours


Google Phone

Speculation of Google Phone being dropped in second-half 2008 is spreading like wild cherries. I say speculation because Google still denies the release of an actual Google Phone unit. Instead they promise a platform called Android, which is supposed to revolutionize the cell phone industry with its open source applications.

“Android is the first truly open and comprehensive platform for mobile devices. It includes an operating system, user-interface and applications — all of the software to run a mobile phone, but without the proprietary obstacles that have hindered mobile innovation. We have developed Android in cooperation with the Open Handset Alliance, which consists of more than 30 technology and mobile leaders including Motorola, Qualcomm, HTC and T-Mobile. Through deep partnerships with carriers, device manufacturers, developers, and others, we hope to enable an open ecosystem for the mobile world by creating a standard, open mobile software platform. We think the result will ultimately be a better and faster pace for innovation that will give mobile customers unforeseen applications and capabilities.”

http://googleblog.blogspot.com/2007/11/wheres-my-gphone.html

bron: http://gphonereviews.net/2008/06/15/google-phone-release/

zaterdag 14 juni 2008

Klant zwakste schakel in it-projecten

Als een it-project faalt, speelt de klant hierin vaak een belangrijke rol, zo niet de belangrijkste, hoewel vooral het projectmanagement met de vinger wordt gewezen. Dat blijkt uit het eindwerk(*) van Ruben Callewaert en Dave Callewaert, op basis van een bronnenstudie en gesprekken met projectmanagers.

De studie start met cijfermateriaal uit de periode 2001-2008 over het falen van ict-projecten. Gemiddeld zijn minder dan de helft van alle ict-projecten echt succesvol, waarbij grote project doorgaans slechter scoren, en slechts één op drie it-professionals ziet een gunstige evolutie.

Vervolgens distilleren de auteurs uit hun bronnenstudie een lijst van 14 categorieën van factoren die tot het falen van een project kunnen leiden. Hoewel het projectmanagement het vaakst wordt aangehaald in de meeste bronnen, blijken de volgende vier factoren (vermeld in meer dan 50 procent van de bronnen) telkens uitdrukkelijk de klant als oorzaak te hebben. Het gaat daarbij om problemen met de doelbeschrijving, de ondersteuning door het management, veranderende vereisten en problemen in de communicatie. Uit de toetsing met projectmanagers blijkt dat ook zij het projectmanagement het vaakst als faalfactor aanduiden, maar ook hier gevolgd door factoren die met de klant te maken hebben. Het onderzoek oppert de bedenking dat het veelvuldig verwijzen naar het projectmanagement ook te maken heeft met de veelheid en variatie aan taken voor de projectmanager. "Voor bijna elk van de taken kan men moeilijk stellen dat de projectmanager alleen en volledig verantwoordelijk is voor het uiteindelijke resultaat."

Dat de onderzoek toch niet als een apologie voor projectmanagers moet worden gelezen, blijkt uit de conclusies. Naast een betere communicatie tussen de zakelijke en ict-betrokkenen, wordt gehamerd op de kwaliteit van de projectmanager. Die moet een soliede mix van ict- en domeinkennis, beheercapaciteit en -methodiek inbrengen gekoppeld aan soft skills op het vlak van communicatie en de omgang met mensen.

(*) "Een exploratie van het falen en slagen van IT-projecten - Toetsing met projectmanagers", 142 p., Katholieke Hogeschool Mechelen, academiejaar 2007-2008, promotor: Dhr P. Berghmans.

Bron: Data News
6 juni 2008 -- Guy Kindermans

vrijdag 13 juni 2008

HP 2133 Mini-Note PC, Eee PC-killer?

Een Eee PC-killer is de HP 2133 Mini-Note PC niet, maar de flexibele configuratieopties maken veel goed.

De Asus Eee PC bracht ons wat het UMPC-platform niet kon waarmaken: een ultraportable die minder dan 400 dollar kost. Het duurde niet lang voor computerfabrikanten beseften dat Asus een goudmijn gevonden had, want nu zijn ze allemaal druk in de weer om een Eee PC-killer te maken. Is de HP 2133 Mini-Note PC er zo een?

De HP 2133 Mini-Note PC heeft een sexy en licht design, is qua features vergelijkbaar met de Asus Eee PC en biedt de mogelijkheid om uit meerdere besturingssystemen te kiezen. Het geanodiseerd aluminium dat HP gebruikt, is prachtig. Het toestel weegt iets meer dan de 1 kg wegende Eee PC: 1,5 kg voor het model met 6 cell-batterij.

Ook aan de binnenkant zet het knappe design zich voort. Dankzij de afwerking merkt u amper dat er een frame rond het scherm zit. In dat frame zitten aan beide kanten luidsprekers ingebouwd. De resolutie van het 8,9 inchscherm (1.280 x 768 pixels) is volgens ons een ideale keuze. Het toetsenbord typt geweldig goed, ook al is het geen fullsize exemplaar. HP plaatst de muistoetsen van het touchpad wel op een vreemde plek, namelijk ernaast.

De Mini-Note PC heeft twee USB-poorten, één minder dan de Eee PC dus. Er is ook een SD-geheugenkaartlezer voorhanden, en het ExpressCard-slot biedt heel wat uitbreidingsmogelijkheden. De camera van 1,3 megapixel is natuurlijk een must. De Mini-Note moet het zonder optische drive stellen, wat begrijpelijk is gezien de grootte van het toestel.

U kunt kiezen tussen schijven van 5.400 en 7.200 tpm, en een capaciteit van 120 of 160 GB. Een andere optie is een 4 GB (alleen voor Linux) of een 64 GB solid state-schijf. Ons testmodel heeft een 7.200 tpm-schijf en wordt naar ons gevoel daardoor oncomfortabel warm.

VIA-technologie

HP koos ervoor om VIA-technologie te gebruiken. Verrassend, als u bedenkt dat Intel onlangs het speciaal voor mobiele toepassingen ontworpen Atom-platform aankondigde. De Mini-Note PC draait op een VIA C7-M-processor, vergezeld door een geïntegreerde grafische chip van VIA. Hoewel deze componenten volstaan voor gewone taken, zijn ze niet zo energie-efficiënt als de chips van Intel en worden ze tamelijk warm.

Op onze Mini-Note PC staat Windows Vista Business, wat niet de beste keuze is die HP kon maken, al draait het tot op een zekere hoogte wel vlot. Het 2 GB RAM-geheugen helpt daar natuurlijk wel bij. Spijtig genoeg is die 2 GB meteen ook het maximum. We zouden opteren voor Windows XP Professional, omdat de Mini-Note PC dan toch wat meer ademruimte krijgt.

Benchmarks
De SYSmark 2007 Preview- en MobileMark 2007-benchmarks kunnen we niet draaien. Niet door een gebrek aan processorkracht, maar door beperkingen van de tests zelf. HP claimt vier uur werktijd voor de 6 cell-batterij en 2 uur voor het 3 cell-exemplaar. De videocoderingstest lukt wel, maar de score blijft hangen onder die van de concurrentie. De score van de Adobe Photoshop CS3-test, 4 minuten en 6 seconden, is niet erg flatterend. Naar ons gevoel komen de prestaties overeen met die van de Eee PC 4G, die een Celeron M-processor aan boord heeft.

Het mooie aan de Mini-Note PC is dat u kunt spelen met de opties. Voor studenten volstaat Suse Linux met een 1 GHz VIA-processor en 512 MB RAM-geheugen misschien wel. Betaal wat meer en u krijgt een 1,2 GHz-processor, 1 GB RAM-geheugen en Windows.

Bedenk wel dat de prijs van deze kleine notebook redelijk hoog kan worden als u kiest voor extra batterijen, een SSD-schijf, enzovoort. Maar het is een goede zaak dat HP de keuze aan u laat.

HP 2133 Mini-Note PC
Prijs: vanaf 500 euro (juni 2008)

Een echte Eee PC-killer is deze Mini-Note PC niet, maar het is toch een mooi alternatief in het ultraportablesegment. Het design is zowel functioneel als aantrekkelijk. Hoewel de prestaties beter kunnen, is de Mini-Note PC zeker geschikt voor dagelijkse taken, al speelt de keuze van het besturingssysteem daar wel een rol in.

Bron: PC Magazine
11 juni 2008

donderdag 12 juni 2008

Belgische iPhone toch niet op 11 juli

Datum verdwijnt van Apple-website



Gisteren stond op de Apple.be-website duidelijk te lezen dat de iPhone 3G op 11 juli verschijnt. Een communicatiefout lijkt nu, want de iPhone "wordt in de loop van het jaar in België uitgebracht". Dat zegt Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar.

Verdoodt kon ook niets vertellen over de prijs van de iPhone in ons land. Daar wordt later over gecommuniceerd, luidt het.

Orange (het moederbedrijf van Mobistar) lanceert de iPhone wel op 11 juli in Oostenrijk, Portugal en Zwitserland, even later gevolgd door Frankrijk. "Klanten in België kunnen de iPhone later in het jaar aanschaffen", leest de verklaring verder.

In Nederland – waar de iPhone door T-Mobile wordt verdeeld – geldt ook nog de lanceerdatum van 11 juli.

Bron: ZDNet
Jamie Biesemans
10 juni 2008

woensdag 11 juni 2008

Nieuwe iPhone stiekem duurder dan oud model

Gespreid abonnement is addertje onder het gras

Met de iPhone 3G geeft Apple een antwoord op de grootste kritiek die de originele versie kreeg. Een 3G-telefoon met GPS en zakelijke toepassingen voor de prijs van een gewone telefoon. Toch komt het nieuwe model in de Verenigde Staten uiteindelijk veertig dollar duurder uit dan het originele. Het gekoppelde abonnement is een addertje onder het gras voor wie hoopt op een goedkope iPhone.

Een oude iPhone van 8 GB kostte tot nu toe 399 dollar en was in de VS gekoppeld aan een abonnement bij AT&T. Het 3G-model met dezelfde capaciteit lijkt met 199 dollar op het eerste zicht de helft goedkoper, maar het bijhorende data-abonnement is vanaf nu tien dollar per maand duurder. Gespreid over het twee jaar durende contract komt dat neer op 240 dollar of 40 dollar meer dan de originele iPhone.

Contract niet te omzeilen
Ook valt op dat Apple bij de nieuwe versie meer maatregelen treft om gekraakte iPhones te voorkomen. Zo is het toestel in de VS niet langer online te koop maar enkel via de fysieke winkels van Apple en AT&T. Hier moet u hem meteen laten activeren, wat niet gaat zonder contract.

Hoe de gekoppelde abonnementen er in andere landen gaan uitzien, is nog niet bekend. Het is wel zeer waarschijnlijk dat Apple het Amerikaanse zakenmodel verder exporteert. De iPhone wordt dus zeer goedkoop in aankoop, maar tegelijk een stuk duurder op de langere termijn.

Voor België is het nog iets langer wachten op het multimediatoestel van Apple. Ondanks de aankondiging dat de telefoon op 11 juli via Mobistar te koop zal zijn, zegt deze operator vandaag dat dit pas "in de loop van het jaar" zal zijn. Het zal dus nog even duren voor we de prijs van een Belgische iPhone kennen.

Bron: ZDNet
Pieterjan Van Leemputten
10 juni 2008
Met een bijdrage van Matthew Miller

maandag 9 juni 2008

iPhone 2 met 3G ... wanneer ?


Aangekondigd door Apple maar in ons land wegens wetten tegen koppelverkoop nog niet verkrijgbaar ...

zondag 8 juni 2008

MSI Wind desktop : concurrent voor Eee Box

Een geduchte concurrent voor de Eee Box wordt misschien de MSI Wind PC desktop, ook te zien op Computex. Vergelijken is vooralsnog helaas lastig aangezien MSI niet bepaald loslippig is over de specificaties. We weten niet hoeveel het product gaat kosten, wanneer het beschikbaar komt, welke processor het bevat en wat het besturingssysteem zal zijn.

Wat we wel weten zijn de afmetingen: 30 bij 26 bij 6,5 centimeter. Voor opslag heeft de MSI Wind PC een harde schijf van 160 GB en internet krijgt u via de ethernetaansluiting of de ingebouwde WiFi. Met een ingebouwde tv-kaart en een dvd combo drive kan het toestel zelfs functioneren als een mediacenter in de woonkamer. Verder zou de desktopcomputer extreem energiezuinig zijn met een verbruik van 35 watt als hij op volle toeren draait. Bovendien heeft het toestel geen ventilator nodig om te koelen.


bron : ZDNet

vrijdag 6 juni 2008

Google Phone

NEW YORK — Will the Google phone have you hanging up your iPhone?

Google unveiled the software for its much-anticipated new phone last week, and it's loaded with fun features, including an unlocking tool that allows users to create a secret shape that must be drawn on the screen.

The phone will, naturally, feature the Google Web browser, Google Mail and Google Maps. The Street View feature, similar to what you can get on your desktop with Google Maps, will turn in The same direction as the person holding the phone.

The phone will also include a compass, magnifying tool and a version of the game Pac-Man. Its touch-screen technology will be similar to that of an Apple iPhone, but it will also be able to work with a tracking ball.

Google is not making the phones, just working to develop the Android operating system that manufacturers will install. Companies such as Samsung and Motorola have said they will make phones that run on Android.

bron: Fox News

donderdag 5 juni 2008

Minilaptop Acer ziet het licht

Minder dan één kilo voor 245 euro

Acer heeft op de Computex-beurs zijn minilaptop geïntroduceerd: de Aspire One. De machine in uitvoering met flashdrive meet circa 25 bij 17 centimeter, is drie centimeter dik en weegt minder dan een kilo. De goedkoopste versie van de notebook gaat 379 dollar (omgerekend zo'n 245 euro) kosten. Als lanceerdatum voor Europa wordt 10 juli genoemd.

De Aspire One heeft een scherm van 8,9 inch met resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Het toetsenbord heeft volgens Acer een '95 procent'-formaat. Aan boord zijn een 1,6 GHz Intel Atom N270-processor met 512 MB of 1 GB aan RAM, en een Mobile Intel 945GSE Express grafische chipset.

De laptop wordt geleverd met een 8 GB flashdrive of een 80 GB harde schijf. Verder heeft de Aspire One drie USB-poorten, een Ethernetpoort en een 5-in-1 kaartlezer. Als besturingssysteem is er keuze uit Linpus Linux Lite (standaard bij de goedkoopste versie) en Windows XP Home. De machine komt eerst beschikbaar in de kleuren blauw en wit; later in bruin en roze.

Acer hoopt dit jaar al zeven miljoen stuks te verkopen, zei marketingbaas Gianpiero Morbello bij de lancering. Het bedrijf kan er volgens hem zelfs nog meer produceren, "als Intel meer processors levert".

Bron: ZDNet UK
Janneke Scheepers
05 juni 2008

woensdag 4 juni 2008

Dell toont eerste minilaptop

Kleine ’Inspiron’ voegt zich bij concurrentie

Dell volgt de recente trend van kleiner en goedkoper met een minilaptop. Gizmodo heeft alvast een blik op de kleine Inspiron kunnen werpen tijdens de conferentie D: All Things Digital in Californië.

Gizmodo sprak kort met Michael Dell, oprichter en huidige baas van de pc-fabrikant. Hij wilde niet zeggen hoeveel de notebook gaat kosten of welk besturingssysteem het toestel draait. Het zou in elk geval een budgetlaptop voor markten in ontwikkeling zijn. Anne Camden, pr-medewerkster bij Dell, heeft het in een blogbericht over "het perfecte toestel voor een miljard nieuwe internetgebruikers". Ze heeft foto's gepubliceerd die een idee geven van de grootte van de machine.

De getoonde laptop heeft drie USB-uitgangen, een kaartlezer, VGA-poort, Ethernet en is voorzien een felrode kleur. Verder is er weinig over de nieuweling bekend. Er wordt gespeculeerd over een 1,6 GHz Atom-processor en een prijs van minder dan vijfhonderd dollar.



Bron: ZDNet
Janneke Scheepers
29 mei 2008
http://www.zdnet.be/news.cfm?id=85960&mxp=200

dinsdag 3 juni 2008

Asus kondigt Eee PC officieel aan

Asus kondigt Eee PC 901, 1000 en 1000H officieel aan

Drie nieuwe modellen van de Eee PC moeten Asus het voordeel geven in de concurrentieslag met andere fabrikanten van ultraportables. De twee 10"-modellen verschillen in het besturingssysteem en de harde schijf.

De Eee PC 901 heeft net als de 900 een 8,9"-scherm meegekregen, maar beschikt over een Atom-cpu met een kloksnelheid van 1,6GHz in plaats van een Celeron. Daarnaast is de 901 uitgerust met 1GB ddr2-geheugen, 802.11n-wifi, bluetooth en een 1,3megapixel-webcam. Drie usb 2.0-poorten, een netwerkpoort, stereo-audio en een kaartlezer maken de featureset compleet.

De ultraportable zal in twee versies geleverd worden: een Windows XP-versie met een ssd van 12GB en een Linux-versie die met een ssd van 20GB is uitgerust. De ongeveer 1,1 kilo wegende laptop kan het onder ideale omstandigheden iets minder dan acht uur op zijn zescellige accu uithouden. De Eee PC 901 is in Taiwan per direct verkrijgbaar en moet daar omgerekend 360 euro kosten. Asus hoopt dat deze variant vanaf eind juli of begin augustus in de Benelux leverbaar is. Wat de verkoopprijs hier zal worden is niet bekend, maar waarschijnlijk zal de prijs rond die van de Eee PC 900 liggen.

De Eee PC 1000 zal net als het kleinere broertje in twee varianten worden geleverd. De specificaties van beide modellen zijn, met uitzondering van de harde schijf en het geluid, identiek. Ook hier zal een Atom-processor, aangevuld met 2GB ddr2-geheugen, de kern van de laptop vormen. Het beeldscherm van de Eee PC 1000 zal een diagonaal van 10" of 10,2" krijgen.

De 1000H is de Windows-versie, die iets eerder en voor minder geld verkrijgbaar wordt dan de Linux-variant. De 1000H heeft een conventionele 2,5"-harde schijf van 80GB en is met zijn 1,45kg iets zwaarder dan de Linux-versie. Verder heeft de H-versie Dolby Sound Room-geluid. De accu, die uit zes cellen is opgebouwd, moet het maximaal zeven uur volhouden. De 1000H zal in Taiwan vanaf medio juni voor omgerekend 400 euro verkrijgbaar zijn.

De Linux-versie, de Eee PC 1000, is met een ssd van 40GB uitgerust en is met zijn 1,33 kilo dan ook iets lichter dan de Windows-versie. Ook deze laptop wordt op stoom gehouden door een zescellige accu, die ongeveer 7,5 uur werktijd zou moeten bieden. Dankzij de ssd is de 1000 iets duurder: vanaf eind juni zal de 1000 voor ongeveer 420 euro in Taiwan te koop zijn. Wanneer de 1000 en de 1000H in de Benelux uitgeleverd worden en wat hier de winkelprijzen worden is nog niet definitief vastgesteld.

bron: Willem de Moor, dinsdag 3 juni 2008, tweakers.net